De eerste indruk! - Reisverslag uit Cusco, Peru van Esther Baarda - WaarBenJij.nu De eerste indruk! - Reisverslag uit Cusco, Peru van Esther Baarda - WaarBenJij.nu

De eerste indruk!

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

28 September 2009 | Peru, Cusco

Ola lieve mensen!
Een bericht uit een internetcafe vanuit Cusco, dit betekent dus dat we veilig aangekomen zijn!
Onze vlucht was erg goed, KLM heeft ons bijzonder goed verzorgd tijdens de 13 uur. We hebben zoveel eten gekregen dat we niet eens alles opkregen en keuze uit meer dan 100 films. Dus na het afscheid op het vliegveld van lieve papa, mama, Jaap en de ouders van Wiesje en 4 films later kwamen we aan in Lima!!! Dat was wel even wennen zeg. We werden opgewacht door een lieve Peruaanse meneer met een bordje met onze namen erop. Gelukkig waren er niet heel veel andere Wiesjes en Esthers en bracht hij ons zonder problemen naar ons Hostel, Mami Panchita. Die rit erheen was nog behoorlijk enerverend. Wat ontzettend veel verkeer! Iedereen kriskrast maar wat door elkaar heen en het lijkt per ongeluk allemaal goed te gaan. typisch geval van meer geluk dan wijsheid. Een auto zonder deuken heb ik trouwens niet gezien. Mensen rennen ook maar wat over straat en willen je auto schoonmaken of je een losse sigaret verkopen. Gelukkig wist onze chauffeur waar hij mee bezig was en kwamen we zonder extra deuken aan bij ons hostel. Die avond zijn we vroeg op bed gegaan omdat we alweer om kwart voor 3 moesten opstaan om de volgende dag naar Cuszo te vliegen. Die vlucht was echt prachtig!! Ik werd echt ontroerd door de schoonheid van de bergen, en we gingen er zo vlak overheen, echt geweldig! Toen we vervolgens aankwamen in Cusco was het wel even slikken, je merkt wel dat je zoveel minder zuurstof krijgt door die enorme hoogte. Vol spanning zaten we te wachten op ´een lid van het gastgezin´. En daar was Dina.. onze gastmama. Ik wilde m´n hand uit steken om me voor te stellen maar voordat ik het wist kreeg ik al een dikke knuffel en een dikke kus op m´n wang. Wat een ontzettend lieve vrouw! Peruanen hebben geen zorgen over het ijs breken, daar is het gewoon meteen veel te warm voor.
Tijdens de rit naar ons huisje hebben we ook onze ogen uitgekeken. Het was nog maar een uur of 7 ´s ochtends en er liepen al zoveel mensen op straat! Dina zat ondertussen van alles te vertellen maar daar begrepen we (nog) niet zoveel van, maar gelukkig leek ze ook tevreden met het lachen van ons. Eenmaal aangekomen bij ons huis kregen we meteen ontbijt voorgeschoteld door de werkster. Het is niet dat de familie ontzettend rijk is maar het schijnt dat modale gezinnen al snel een werkster hebben. Verder wonen er twee kinderen van Dina bij ons in huis. Haar zoon, Neto, van 25 en dochter Jamil van 21. Ook zij lieten ons meteen op ons gemak voelen (vanavond gaan we trouwens een dvd kijken van een uitzending van All you need is love waar Jamil in heeft gezeten toen ze een Nederlands vriendje had en Robert ten Brink hen als verrassing elkaar had laten ontmoeten in Parijs) En er zijn nog 2 andere gaststudenten en de vriendin van Neto woont ook bij ons, daarnaast komt de vader van Dina altijd bij ons eten. Een lekker behoorlijk druk gezellig huis dus! Onze kamer is prima, 7 lamadekens op ons bed om ons ´s nachts warm te houden. Wat alleen een beetje jammer is, is dat je die dekens liever ook onder de douche omhoudt, want die is echt koud!!! Maar we klagen niet hoor! We krijgen 3 keer per dag een maaltijd door de werkster klaargemaakt voorgeschoteld (nooit in Nederland meegemaakt, wel in Peru :-S). ´s Ochtends een omelet en ´s middags en ´s avonds warm, tot nu toe is het best lekker, maar ik hou m´n hart vast voor de cavia´s..
Zaterdag toen we aankwamen hebben we ook meteen een rondleiding gekregen van Sabrina, de vriendin van Neto, door de stad heen. Waar we lekker kunnen eten, leuke kroegen zijn en waar we op moeten letten. En wat een prachtige stad is Cusco!!! Zo grauw, grijs, vies en armoedig Lima is, zo mooi is Cusco. Ook hier is natuurlijk veel armoede, maar de Plaza des Armes (de grote markt)is geweldig en de sfeer is gewoon veel prettiger. De mensen zien er echt Indiaans uit en veel lopen echt in de Inca kledendracht rond (om je vraag te beantwoorden, mama, ja dus!)Heel mooi om te zien, verder komen ze lief en bescheiden over.
Gisteren zijn Wiesje en ik op ons eigen houtje de stad gaan verkennen en hebben we onze eerste Pisco Sour gedronken (en zeker niet de laatste). Vandaag hebben we onze eerste Spaanse les gehad en dat was nodig ook. De regel aan tafel is dat er alleen Spaans gesproken mag worden en zouden we ons daar aan houden dan zou het erg stil zijn... Maar gelukkig, vandaag zijn de lessen begonnen en ondanks dat het wel heel pittig was (en heel veel) heb ik er wel vertrouwen in dat het goed komt. Wiesje en ik hebben samen met ons gastzusje en nog een Nederlands meisje les.
Naast de Spaanse les organiseert de school ook van alles voor de buitenlandse studenten. Zo gaan we woensdag naar een voetbalwedstrijd Cusco vs een Argentijnse club en gaan we zaterdag Squad rijden, maar daarover later meer!!
De eerste indruk is in ieder geval fantastisch en we genieten met volle teugen!!
Nu op naar onze warme maaltijd die thuis op ons staat te wachten... :P

• 29 September 2009 - 07:24

Pieter:

Fijn om te horen dat jullie veilig aangekomen zijn! Veel plezier!

• 29 September 2009 - 07:59

Jan:

Klinkt als een goed begin van de (studie)vakantie!

• 29 September 2009 - 09:00

Jaap:

Hoi Meisje,

Wat een leuk verhaal en prachtige foto! Ik ben zo blij voor de dat het goed bevalt. Ben benieuwd naar je volgende verhaal!!

Dikke kus van mij..

• 29 September 2009 - 12:01

Kirsten:

Es!!

Wow, wat klinkt dat allemaal leuk zeg! Jullie gaan je daar zeker vermaken zo te horen! Ik kijk uit naar je komende avonturen!

Dikke kus uit het regenachtige Groningen..

• 29 September 2009 - 13:45

Kim:

Jeee meisie dat klinkt helemaal super... Geniet er van he!

Kus kus

• 30 September 2009 - 07:21

Roelien:

Hoi lieverd,

Mooi verslag maak je!
    Ik ga elke dag kijken...
    Veel plezier wens ik jullie.

• 30 September 2009 - 09:13

Lotte:

Heej Es!
    Wat fijn dat de 1e indrukken goed zijn!
    Ik wens jullie heel veel plezier en hoop snel weer wat te kunnen lezen :)
    Liefs

• 30 September 2009 - 10:41

Buurtjes:

Hey Es.
    Fijn dat je zo goed ontvangen bent, dat de reis goed is verlopen en dat jullie je goed vermaken daar in het verre Peru. We blijven je volgen hoor! Lekker van gaan genieten.
    X, Rub en Mirel

• 30 September 2009 - 14:11

Remco:

Heey Es!

Klinkt erg leuk daar!
    Nog een paar dagen en het is (hier) dierendag, misschien een leuk idee om dan 'Cuy' (cavia) te proberen? ;-)

Veel plezier daar!

Greetz,
    Remmie

P.s.
    Hierbij wil ik alvast een postorder plaatsen voor zo'n leuk rokje. 'k Denk dat Rachel het wel kan waarderen!

• 01 Oktober 2009 - 09:22

Pim Dijkema:

Ja, zo zie je maar, ook ik heb de site gevonden. Prachtig verhaal! Ik wens jullie ee fijne en leerzame tijd toe! Zal met plezier regelmatig kijken!
    Groetjes, pim.

• 01 Oktober 2009 - 12:25

Nieko:

esther en wiesje, fijn dat de reis goed is verlopen. als ik het zo lees hebben jullie het getroffen met de familie. bijzonder dat jullie nu zomaar daar zijn en veel nieuwe indrukken opdoen. zou zo wel naar jullie toe willen komen en kijken hoe het daar is. ik geniet van je verhaal esther en ben ook erg benieuwd naar foto's. de eerste is al prachtig. hoop dat het spaans leren lekker verloopt. hebben ze ook mac's daar? hoop dat jullie het naar je zin krijgen. wacht fijn een nieuw bericht van je af, lieve esther. kus en knuffel voor je en ook voor wiesje. liefs nieko

• 01 Oktober 2009 - 19:28

Mama Ria:

heerlijk om zo te weten te komen dat je het zo naar je zin hebt lieverd! kreeg net te horen dat je reisverslag al te lezen was en ik als comp freak gelijk reageren natuurlijk! Goed nieuws Hilda is genezen verklaard.Ben gisteren meegeweest naar het ziekenhuis.Ga nu elke dag even kijken naar je site. Heel veel liefs Mama en de groetjes aan de fam Alonso en natuurlijk ook aan Wiesje!

• 07 Oktober 2009 - 23:31

Judith:

Lieve schat wat fijn om je verhalen te lezen, Ik had de eerste keer niet gezien dat je een reactie kon plaatsen. Ben heel trots op je en vind het super dat je het zo naar je zin hebt! Mis je wel hoor. Dikke kus je zus